Schimbator de caldura cu tuburi plate

Schimbator de caldura cu tuburi plate

Noua Tehnologie (numai la modelele PUHY/PURY-EP-Y(S)LM-A(-BS))

Primul schimbator de caldura*1 cu tole din aluminiu (tuburi plate) imbunatateste semnificativ performantele schimbului de caldura, oferind valori ridicate ale SEER/SCOP si capacitate ridicata de conditionare a aerului.


Schimbatorul de caldura al unitatii exterioare a fost schimbat semnificativ. Noul nostru model foloseste primul schimbator de caldura*1 cu tole din aluminiu. Tolele din aluminiu (tuburile plate) pot reduce rezistenta fluxului de aer si un numar mai mare de tuburi plate pot fi instalate intr-un schimbator de caldura, in comparatie cu schimbatorul de caldura conventional, ceea ce creste suprafata schimbului de caldura si performanta de schimb de caldura. Noul nostru de aer conditionat poate, prin urmare, oferii valori ridicate ale SEER/SCOP si capacitate ridicata de conditionare a aerului.


Noua Tehnologie (numai la modelele PUHY/PUR Y-EP-Y(S)LM-A(-BS))

Cele mai scazute puteri consumate ofera cele mai ridicate eficiente din industrie.


Noua gama YLM prezinta diferite tehnologii avansate incluzand primul schimbator de caldura*1 cu tole din aluminiu, o distributie optima a refrigerantului, eficienta ridicata a compresorului si a motoarelor ventilatorului.

 

 

 

 

 

*1: Situatie din octombrie 2013 (conform propriului nostru studiu de piata);

pentru sistemele VRF
*2: Gama CITY MULTI PUHY-EP-Y(S)JM-A
*3: Orice operare continua la peste 46% din capacitate poate necesita o
frecventa crescuta a operatiilor de intretinere.
*4: Cu exceptia modelelor EP300 si EP350

Echipat cu un compresor de inalta eficienta

Optimizarea capacitatii compresorului scroll si modificarea infasurarii motorului compresorului au dus la imbunatatirea eficientei operationale cu aproximativ 2-7% in timpul functionarii la sarcini reduse, ce poate aparea de multe ori in utilizarea reala.


Noul model poate functiona eficient in modul racire chiar si la temperaturi ridicate ale mediului ambiant.

Cresterea performantei ce tine cont de mediul de instalare actual al unitatii externe - extinde domeniul de temperaturi de operare pana la temperaturi ale mediului ambiant de 52ºC

Incalzirea globala cu temperaturi din ce in ce mai mari vara ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare la proiectarea aparatelor de aer conditionat. In afara de aceasta, unitatea externa poate permite temperaturi mai ridicate la admisie decat temperatura mediuluii ambiant, datorita temperaturii mai ridicate a aerului evacuat de ea. O temperatura mai ridicata a aerului captat de unitatea externa poate reduce capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat.

Este necesar mai putin refrigerant pentru incarcarea la locul de amplasare al instalatiei.

Cu noul nostru schimbator de caldura cu tuburi plate, cantitatea de refrigerant necesara pentru incarcarea instalatiei poate fi controlata si redusa. De exemplu, cand lungimea totala a tubulaturii de refrigerant este de 150 m, necesarul de refrigerant poate fi redus cu circa 10% in comparatie cu modelele conventionale, permitand o reducere a costurilor si a duratei de montaj. 

 

 

 

 

*In cazul tevii de lichid cu ø19.05 mm.

Distributia optima a refrigerantului utilizand un circuit BSC.

Distributia uniforma a refrigerantului cu doua faze gaz-lichid prin schimbatorul de caldura produce un schimb de caldura insuficient la partea cea mai joasa a schimbatorului de caldura unde fluxul de aer este mai redus.

La partea superioara a schimbatorului de caldura, unde fluxul de aer este mai mare, refrigerantul este intens distribuit cu doua faze gaz-lichid rezultand o mai mare capacitate de racire. Acest proces conduce la o utilizare eficienta a capacitatii unitatii de schimb de caldura.